.

subota, 9. siječnja 2016.

Što želite to i dobijete

Novi Zagreb - Zakon privlačnosti je vrlo jednostavan: želja privlači želju. Ali taj zakon postaje nešto kompliciraniji kad nešto želimo, ali razmišljamo na negativan način o toj želji, kao da je nikad nećemo ispuniti. Dosta je komplicirano istrenirati mozak da uvijek misli na pozitivan način, pa zbog toga često negativnim razmišljanjem privlačimo negativnosti u naš život.

Termin „samoispunjavajuća proročanstva“ opisuje upravo ovaj zakon. On objašnjava da sami stvaramo okolnosti koje se nalaze u našim mislima, bile one pozitivne ili negativne. Dakle, cilj bi trebao biti naučiti mozak da uvijek razmišlja na pozitivan način, i usmjeriti misli prema ciljevima, te razmišljati na način kao da će se oni ostvariti. U glavi kreirajte situaciju koju želite da se dogodi i ona će se zaista dogoditi, u jednakim ili drugačijim okolnostima, ali će je biti.

Ključna riječ u ovom procesu je frekvencija. Frekvencija koju koristite dok planirate, razmišljate ili sanjate o svojim ciljevima kreira energiju potrebnu za kreiranje takvih situacija. Poput radio stanica koje moraju biti podešene na određenu frekvenciju kako bi primile program, tako i vaš mozak mora biti prilagođen frekvenciji na kojoj možete ostvariti zamišljeno. To znači da mozak morate unaprijed podesiti za kreiranje pozitivnih situacija.

Npr. ukoliko želite poslati poruku osobi koja vam se sviđa, te razmišljate na način: „sigurno mi neće odgovoriti“ poruku ćete vjerojatno i  sastaviti na takav način da osoba koja je primi neće imati potrebu odgovoriti. Međutim pozitivnim razmišljanjem, ali ne usiljenim, kreirat ćete zanimljivu poruku koja će drugu stranu zainteresirati i potaknuti dopisivanje.

Ako želite novi auto, očistite garažu i napravite mjesta za njega. Proučavajte cijene i kredite koji se nude, čak i ako nemate uvjete. Razmišljajte kako će biti lijep osjećaj voziti taj auto. Pogledajte promotivne letke.

Ili ako želite u život privući partnera određenih kvaliteta sami počnite živjeti po tim kvalitetama.

Kao i bilo koja druga osobina zakon privlačnosti se može uvježbati. Morate definirati što vas u vašem razmišljanju udaljava od cilja i zbog čega vam mašta kreira negativna očekivanja. Nije dovoljno samo nešto željeti. Morate mislima to i privući, a možete pozitivnim očekivanjima.

Serija izbora koju pred nas postavlja svakodnevni život postavlja pločnik. Hoće li vas taj pločnik udaljavati ili približavati cilju ovisi samo o vama i vašim mislima.

Nema komentara:

Objavi komentar