.

ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Pokretanja projekta centraliziranog video nadzora u objektima osnovnih škola i dječjih vrtića

Sa današnjeg sastanka
Siget - Temeljem obavljenih razgovora sa dijelom ravnatelja osnovnih škola i dječjih vrtića na području Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad kao i sa načelnikom VI. Policijske postaje Novi Zagreb te postavljenih pitanja u raspravama na sjednicama Vijeća Gradske četvrti i dosadašnje implementacije video nadzora u nekim osnovnim školama i dječjim vrtićima kroz Plan MKA iskristalizirala se ideja o projektu sustavnog uvođenja video nadzora u sve objekte osnovnih škola i dječjih vrtića na području Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad te mogućnost umrežavanja i video nadzora u objektu VI. Policijske postaje Novi Zagreb.

Da bi mogli pristupiti razradi te ideje danas je održan sastanak  svih zainteresiranih te su definirali daljnje korake u cilju realizacije projekta kroz Plan MKA.



Prisustvovali ste sastanku, ja sam zaista zadovoljan sa diskusijom  u kojoj gotovo svi ravnatelji osnovnih škola i vrtića su uzeli maha i diskutirali. U glavnom diskusija se kretala u pozitivnom smislu. Dogovoreno je kako se kreće u ovaj projekt zajedno sa gradskim Uredom za obrazovanje. 

 Mi moramo imati jedan sastanak sa pročelnikom i sa policijom, dakle zajedno, da vidimo koji su to kriteriji kojim se moramo ravnati da prvo napravimo, dobru kvalitetnu projektnu dokumentaciju (jer ste vidjeli da neke škole i vrtići nisu zadovoljni sa  postojećim video nadzorom).

Ja i dalje stojim na činjenici da, zbog devastacija u noćnim satima, da svakako policija bi trebala imati direktni signal i pratiti okoliš objekta u noćnim satima.

Čuli ste i sami kako je O Š Odra imala čak tri provale, od toga su dva puta ukrali računala, (ne znam da li su pronađeni počinitelji?). I vidite tu čak preventivno djelovanje čim postoje kamere već imate nekakvo preventivno djelovanje , a naravno da ne spominjem sigurnost djece.

No, sve mora biti po jasnim zakonskim okvirima. Postoje kod nas zakon o osnovnim podatcima, postoji Agencija za osobne podatke, prema tome oni moraju kao nadležne službe na projekt, koji će biti napravljen, konačno kazati - da li je to  uredu, sa tog stanovišta (kada je u pitanju zaštićena ta populacija). Ako je u redu, onda je samo stvar realizacije i financiranja.

Vijeće gradske četvrti će pokušati osigurati novac, za kompletan projekt, ako ćemo biti u mogućnosti. No, ako nećemo biti u mogućnosti, tada ćemo se probati dogovoriti sa gradskim Uredom za izgradnju obrazovanje.



gđa. Tajana Bedaković, ravnateljica OŠ
Sveta Klara
Moja je poruka , nakon ovog zaista inventivnog sastanka, kako zaista treba uvesti nadzorne kamere u sve škole, ne samo naše četvrti već i šire... Povezati ih sa policijom, kako bi se preveniralo svaka devastacija zgrada i sve možebitne probleme koje čine današnje generacija manjeg dijele maloljetničke populacija.



g.  Matija Bajić, ravnatelj OŠ
Savski gaj
Ovo je dosta, rekli bi mnogi - zlatna vrijedna inicijativa!

Ovom inicijativom, odnosno njenim završetkom, uvelike ćemo smanjiti devastaciju  imovine svih nas (poreznih obveznika) a samim time i trošenje velikih količina novca na različita renoviranja i popravke , Na ovakav način također ćemo sa ovom inicijativom, odnosno konačnim postavljanjem kamera, djelovati i preventivno.... 

Ovo je zaista za sve pohvale, a novac uložen u ovu inicijativu, zaista će biti odlično i opravdano ulaganje u 100 % iznosu. Kako vidim i čujem i ostale kolege dijele slično promišljanje.



g. Vatroslav Galić, ravnatelj OŠ
Odra
U svakom slučaju, podržavam ovu, hvale vrijednu inicijativu, video nadzora i općenito nadzora škola.

Ponukani lošim iskustvima, jer nismo imali video nadzor, pa smo uslijed toga imali česte provale (tri značajnije u kojima se radilo o većim financijskim gubitcima, naime u dva puta je otuđena potpuna informatička oprema cijele škole, od informatičke učionice, pa do računala u našoj administraciji.), policija na žalost još uvijek nije pronašla i privela počinitelje. 

Upravo stoga, ponavljam, još jedanput, kako je ova inicijativa hvale vrijedna.

- Kako napreduje izgradnja vaše nove škole?

- Na sreću, radovi idu svojim planom , tako da je sada nova škola pod krovom. Gradi se, treba biti završena negdje oko lipnja odnosno srpnja ove godine. Tada slijedi opremanje - dakle do rujna (koji svi sa neizmjernim nestrpljenjem očekujemo, počevši od učenika pa do nas nastavnika...), na početku nove školske godine trebalo bi biti sve spremno za odvijanje nastave u našoj novoj školi, odnosno novoj školskoj zgradi.


Nema komentara:

Objavi komentar