.

utorak, 19. siječnja 2016.

Današnje druženje, prožeto zadovoljstvom ostvarenog

Siget - Danas je u 10,00 sati , malim skromnim druženjem, u ali i okolo prostorija Gradskog društva Crvenog križa , Siget 18 a, obilježen završetak prvog dijela izrade mozaike na platou ove zgrade, simpatičnog naziva - Super Andrija.

Uz veći broj okupljenih umirovljenika, korisnika ovog prostora, druženju se također pridružio - Vokalno istrumentalni zbor Trnsko, koji je svojim pjesmama uvelike učinio ovo druženje ugodnijim, veselijim i potpunijim.Samo druženje je popratila i ekipa HRT, emisije - Treća dob.



g. dpl. oec. Duško Godić, (stoji) radni instruktor 
Gradsko društvo Crvenog križa

Danas smo se skupili u Gradskom društvu crvenog križa, gdje došla uz vaš portal Rotor i HTV, te popratila  izradu mozaika, koju vodi g. prof. Milun Grčevića na Akademiji likovnih umjetnosti.

Do sada smo na platou zgrade Super Andrija, Siget 18 a imamo trinaest velikih panoa, dužine po dva metra. Ovo je tek prva etapa ovih umjetničkih radova, no nastavak radova, bez obzira na vremenske uvjete se nastavlja dalje.

Evo na ovaj skup, odazvao se zaista veliki broj umirovljenika, među kojima je veliki broj korisnika naših prostora i raznolikih radionica.

Što se pak tiče, upravo ovih već spomenutih umrovljenika, polaznika naših radionica, želim ih obavijestiti, kako početkom ljepših vremena svi skupa krećemo u nove aktivnosti, koje do sada nismo prakticirali. Naime, kako već znate, mi ustrajno osluškujemo želje naših korisnika i prilagođavamo se u svim segmentima unutar naših mogućnosti. Naravno, da smo zaista na pravom putu, bez lažne skromnosti, više od nas samih govori broj zadovoljnih polaznika.



g. prof.Krunoslav Kamenov (lijevo) i g. prof.
Milun Garčević,(desno) profesori na
Likovnoj akademiji u Zagrebu
- g. prof. Milun Grčevica: Sad smo konačno završili prvi dio projekta apliciranja mozaika u kazetama ovdje na platou zgrade Super Andrija (na sjevernoj strani, prema Medvednici). Do sadašnje radove su izvodili studenti Likovne akademije u Zagrebu, no također su se uključili i umirovljenici, koji stanuju ovdje u Super Andriji ili su polaznici raznolikih radionica u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa.

Iskreno se nadamo, kako će se ovaj projekat dalje nastaviti u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa, kako bi se etapno uredio ovaj veliki plato, ali kako bi se išlo još i dalje prema preostalim djelovima ove velike zgrade Super Andrije. To, predviđa lijevo i desno , da bi se na kraju spojilo dolje kod - pošte.

Sa likovnog aspekta, vam i vašim čitateljima, može više kazati moj kolega sa Likovne akademije, povijesnilčar umjetnosti g.profesor Krunoslav Kamenov.

g.profesor Krunoslav Kamenov: Moram priznati kako je vrlo uspješno rade i studenti pod vodstvom prof. Miluna Čarčević. Kako i sami vidite , efekt je iznimno dojmljiv i snažan. Na neki se način uređuje cijeli okoliš ove zaista velike zgrade sa ovim radovima. Oživljava se čitava terasa. No isto tako su, kako i sami znate studenti sa profesorom povezali i rad one "iskusnije" populacije našeg društva, odnosno ljude  "treće dobi", što je samo potvrdilo koliku moć ima umjetnost stvaralaštvo, kreacija.... Sam mozaik, odnosno rad g. Milana, asocira sa poznatim radovima iz povijesti, gdje su se koristili slični materijali, gdje je taj, recimo secesisko modernistički karakter prisutan, gotovo i u ovim mozaicima. Ovdje bih naglasio, kako su oni izrazito efektni , kada sunce na njih pada, upravo zbog tih malih komadića stakla, koja su u mozaiku. Tu se reflektira sunce i praktički oživljava cijela terasa.



"Klikni" na fotografiju, kako bi je povećali!



















Nema komentara:

Objavi komentar