.

petak, 4. prosinca 2015.

Ovako mi, štedimo vrijeme


Minuta uštede je minuta zarade! Iskušajte ovih 5 brzih i jednostavnih načina za uštedu vremena!

1. VRATITE ORIGINAL. Umjesto da tipkate sasvim novo pismo, odgovorite osobi sa kojom se često dopisujete točno na originalu pisma koje ste primili. Napravite si kopiju za arhivu, pa pošaljite original zajedno sa vašim odgovorom natrag osobi koja ga je poslala vama.

2. PRIPREMITE SE ZA TELEFONSKE POZIVE. Prije nego nekoga nazovete, napravite popis najvažnijih stvari koje trebate reći ili pitati. Na taj način, nećete ništa zaboraviti, pa nećete trošiti vrijeme na ponovni poziv.

3. ČESTO SPREMAJTE SVOJ RAD. Ako koristite računalo za rad kod kuće ili na poslu, i tipkate dokument u programu Word, ili unosite neke podatke i slično, pobrinite se da spremate svoj rad svakih 10-15 minuta (Najlakše je to tipkanjem Ctrl i S, što je kraća verzija od klikanja mišem na File, Save as... – op. A. Kostelić). Ako vam se računalo slučajno zaledi, imat ćete sačuvani veći dio svog rada, pa nećete morati gubiti vrijeme na ponovno pisanje cijelog teksta ispočetka.

4. SLAŽITE PLAHTE I JASTUČNICE. Čim izvadite plahte i jastučnice iz sušilice, ili sa žice na kojoj sušite rublje, složite uredno sve plahte, jorgane i jastučnice jednakog uzorka uredno na hrpu, a zatim sve zajedno u najveću jastučnicu. Cijeli set posteljine bit će na okupu slijedeći put kad ga želite koristiti.

5. KREIRAJTE SET VJEŽBANJA UZ TV PROGRAM. Vježbajte ispred TV-a, dok gledate neki zanimljivi program. Radeći oboje u isto vrijeme može vam uštedjeti od 30 do 60 minuta slobodnog vremena za kasnije, a gledanje TV-a bit će na mnogo zdraviji način!

Nema komentara:

Objavi komentar