.

petak, 6. studenoga 2015.

Sedam pogrešaka, koje čine poslovne žene

Žena ste koja ima sve poslovne adute. Pametni ste, jaki, mudri i lijepi. Ali kako to da već niste na vrhu?! Što vas sputava?

Odgovor ćete možda pronaći u sitnim stvarima koje činite. Potrudite se da vaša profesionalna karijera ide u pravom smjeru i pokušajte izbjegavati uobičajene pogreške koje žene čine.

-1- Ne radite domaću zadaću

Ulazite u poslovne situacije nepripremljeni, bez da ste napravili istraživanje? Bez pravih informacija u svojim rukama, u ovim vremenima, možete se pozdraviti s poslovnim vrhom.

-2- Dopuštate da vas vodi srce, a ne glava

Naravno, nema ništa loše u tome da ste srčani i srdačni, ali postoji vrijeme i mjesto za pokazivanje svoje simpatičnosti. Kada se radi o poslovnim situacijama trebate ih odrađivati bez uplitanja emocija. Možda će vam biti teško gledati sebe kao hladnokrvnu osobu, ali kod donošenja poslovnih odluka trebate isključiti osjećaje i strast.

-3- Pokušavate napredovati uz pomoć seksa ili seksipila

Čak ako ste i najpametnija osoba u prostoriji ukoliko se odjenete provokativno nitko neće čuti ništa što govorite. Grudi i noge vaši su atributi kada se radi o neformalnim situacijama, ali neće vam pomoći da napredujete u poslovnom smislu. U vašem je najboljem interesu da se odijevate kao dama, a ne provokativno.

Žene koje guraju naprijed ili forsiraju svoju stvar u poslovnom svijetu se često smatraju „kučkama“, a većina žena bi radije izbjegla takve nazive. Međutim, ako popustite i dopustite da vas svi guraju kako im se prohtije unapređenje će vam svaki put iskliznuti iz ruku. Zauzmite se za sebe kad god možete, te kada ste okruženi kolegama i kolegicama uvijek zadržite profesionalizam.

-5- Na sebe preuzimate previše kako biste se dokazali

Ako želite napredovati trebali biste naučiti postavljati prioritete. Ako se opteretite malim stvarima neće vam ostati vremena za velike. Ponašajte se kao vođa, maksimalno izbjegavajte obavljanje sitnica i usredotočite se na velike zadatke i projekte.

-6- Odijevate se neprofesionalno

Na jednak način kao i provokativno odijevanje i pretjerano opušteno će se negativno odraziti na vašu karijeru. Neka vaša odjeća bude uvijek čista, ispeglana i mirišite.

-7- Otkrivate previše o privatnom životu

Ponekad toliko vremena provodimo na poslu da izgubimo osjećaj kako je posao samo posao, a ne društveno okupljanje. Jedna je stvar otkriti kako ste udati i imate dvoje djece, ali ako kažete kako niste s mužem spavali dva mjeseca jer vam djeca ne daju ni trenutka slobodno nešto je potpuno drugo.

Privatni život neka ostane privatan.

Nema komentara:

Objavi komentar