.

subota, 14. studenoga 2015.

Nekoliko naših provjerenih savjeta za bolji selfie

Selfie je definitivno riječ godine, a ako ste među rijetkom populacijom koja ne zna što je, selfie se definira kao samo-portret koji se obično slika mobitelom koji ima fotoaparat i stavlja na društvene mreže poput Instagrama, Twittera  i Facebooka.
Kako bi se priključili općem trendu dobro je znati kako napraviti dobar selfie.
1. Za dobar selfie potrebno je imati kvalitetan fotoaparat, pa za početak provjerite koliko piksela i koje opcije ima fotoaparat na vašem mobitelu. Ukoliko nije kvalitetan, kupite novi.
2. Za dobar selfie uvijek provjerite kako izgledate na ogledalu ili prednjoj kameri.
3. Za najbolje rezultate koristite stražnju kameru. Obično su prednje na kojima se vidite dok slikate lošije od stražnjih.
4. Držite mobitel što dalje od sebe. Najbolji selfie ćete napraviti ako ispružite ruku maksimalno prilikom slikanja.
5. Za dobar selfie niste samo vi bitni, nego i okruženje. Okrenite se i provjerite kakva je pozadina iza vas. Tražite potencijalno fotogenične scene.
6. Ako na svome selfiju želite samo sebe i ništa što će odvraćati pozornost slikajte se ispred zida ili neke druge neutralne površine.
7. Uključite u svoj selfie i druge, posebno ako sjedite pokraj poznate osobe, nekog simpatičnog ili zanimljivog na bilo koji drugi način.
8. Za selfie vrijedi pravilo što više to bolje. Što vas je više na fotografiji, to će selfie biti bolji.
9. Za dobar selfie naučite namjestiti facu. Izvježbajte pred ogledalom tri do četiri poze i prakticirajte ih i kada se vi slikate i kada ste u nečijem tuđem selfiju.
10. Budite samopouzdani.
11. Ako kameru podignete na 30 stupnjeva više od razine očiju vaš selfie će izgledati bolje nego ako je ispod razine očiju. Uvijek malo zadignite ruku.
12. Slijedite trendove i nemojte izbjegavati selfije. Radije potrošite petnaestak minuta i izvježbajte svoju super zabavnu selfie pozu, nego da na svakoj fotografiji djelujete kao kradljivac atmosfere ili da dok se drugi slikaju kolutate očima.
13. Selfie ne mora uključivati lice. U selfie se ubraja i vaša noga u pijesku prekrasne plaže.
14. Pametno birajte trenutak. Nemojte snimati selfije dok radite opasne aktivnosti poput vožnje.
15.  Uključite bljeskalicu ili birajte svijetlo okruženje. Takvi selfiji izgledaju bolje.
16. Selfie neće dobro ispasti ako vam ruke podrhtavaju pa budite maksimalno smireni.
17. Editirajte selfie kroz aplikacije ili programe koji omogućavaju editiranje fotografije, npr. Instagram, Pixlr i slične.
18. Za selfie nemojte koristiti ogledala jer se svjetlost od ogledala odbija te će vam pokvariti fotografiju.
19. Skinite zaštitnu foliju s kamere. Mnogima se ovo čini očito i naprave to već kod prvog korištenja mobitela, ali iznenadili biste se koliko ljudi nikada ne odlijepi zaštitnu foliju.
20. Zabavljajte se. Dosadni selfiji nisu zanimljivi, nego oni na kojima izgledate kao da ste u najzabavnijem trenutku svog života.

Nema komentara:

Objavi komentar