.

ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Naša provjerena iskustva o prvom spoju

Prvi sastanci su praćeni velikim stresom. Da bismo vam ih djelomice olakšali, dajemo vam nekoliko savjeta.

Koliko god željen i očekivan bio, prvi službeni susret potencijalnog para može se pretvoriti u pravu katastrofu. Postoji li prevencija? Naravno!
Kako se obući, što pričati, koliko parfema staviti, treba li kasniti, kako pobjeći i druge odgovore na vaša brojna pitanja otkrivaju dva totala jednog portala: ona i on, iz ženskog i muškog kuta gledanja...
ONA:
Eh da, zamislite ovo: on dolazi po vas u velikoj crnoj limuzini i vodi vas na aerodrom gdje već čeka luksuzni avion koji vas odnosi do Venecije - grada koji kao da je stvoren za tajne susrete i ljubavne romanse.
Kasniti, uraniti ili - pobjeći?

Šetate uskim ulicama ovog dekadentnog grada i jedete slavni talijanski gelato (sladoled). Kasnije se vozite u gondoli i pijete chianti dok simpatičan gondolijer sa šarenim šeširom pjeva 'O sole mio'

O kašnjenju
Probudite se!! Ovo je nažalost bio samo san. Ne samo da on neće po vas doći s limuzinom, a još manje s avionom. Vjerojatnije je da ćete ga morati čekati na vjetru i kiši jer - gospodin kasni.
Unatoč uvriježenom mišljenju kako žene kasne više i češće od muškaraca, to jednostavno nije istina. Možda je razlika u motivu, ali kasnimo barem podjednako.
Mi kasnimo jer nam je u zadnji tren pukla čarapa, a oni kasne jer su face ako dođu 15 minuta kasnije (barem tako misle). U svakom slučaju, na prvi spoj je preporučljivo doći na vrijeme. Ne morate mu odmah u startu pokazati loše strane, zar ne?
Što pričati?
Ovdje vrijedi staro pravilo manje je više. Najbolje je izbjegavati teme poput ' Moja majka me nikad nije razumjela' ili još gore ' Jel vjeruješ u horoskop?' Većina muškaraca ne može shvatiti da vas njegov podznak u lavu ili mjesec u znaku vodenjaka u startu onemogućuje da ostvarite kvalitetnu vezu.
Tko im je kriv kada ne prate horoskop; pa on bi riješio sve njihove dvojbe, zar ne? Pokušajte ga navući da priča što više, a vi ga za to vrijeme promatrajte: kako govori, što govori, kako drži cigaretu, način na koji pije piće, sviđa li vam se uopće... Ako vam postavi pitanje na koje ne želite odgovoriti, mudro skrenite temu i uzvratite mu protupitanjem.
Kako se obući?
Obucite ono u čemu ćete se osjećati ugodno. Ako se odlučite za usku haljinu velikog dekoltea postoji opasnost da ćete cijelu večer natezati naramenice i gledati je li 'nečega' ispalo previše. A tako ćete mu prerano pokazati da vam se sviđa i da očajnički želite ostaviti dojam.
Najbolje je da dođete u nekoj ležernoj kombinaciji poput traperica i košulje, pa čak i da djeluje pomalo zgužvano, nemarno, poput nemara koji je lažno nemaran samo da privuče pažnju. Za parfem vrijedi isto, ne morate baš uroniti glavom u kantu parfema... Dovoljno je da on osjeti vaš neodoljiv miris.
Kako pobjeći?
Što kada više ne možete izdržati na spoju? Radije bi vadili mandule još 5 puta nego sjedili s njim opet u istoj prostoriji... Možda on stvarno i nije loš dečko ali slušanje o njegovom autu satima i taj zlatni lanac oko vrata koji je naslijedio od babe Mande su previše za vašu osjetljivu dušicu?
Ovo je znak za uzbunu, ali ne brinite, rješenje postoji!
Za pristojne djevojke - recite kako ste zaboravile popiti tabletu koju pijete protiv alergije svaku večer i kako morate odmah krenuti kako vas ne bi uhvatio napadaj astme.
Za nepristojne djevojke - recite kako morate obaviti hitan telefonski razgovor vani zbog buke u lokalu i vraćate se odmah. Naravno, nikad se nećete vratiti.
Istina je da su prvi spojevi često dosadni, naporni i razočaravajući, ali ponekad u naš život donose neke posebne ljude koji su vrijedni naše pažnje i često promijene naše živote i nas same. Već zato - trud se isplati.
ON:
Odlazak kod zubara, razgovor za novi posao i prvi spoj radosti su koje se ne mogu izbjeći i zbog kojih ćete osjećati mučninu u želucu, znojit će vam se ruke, a mogući su i ozbiljniji fiziološki poremećaji.
Koliko sati trebam pričati o tome kako sam super?

Kako ste se našli u nezavidnoj situaciji? Mnogo je mogućnosti. Možda ste se čak i zaljubili, no vjerojatnije je ipak da ste proteklog vikenda upoznali neku prelijepu i duhovitu djevojku te sada morate provjeriti je li ona doista takva kakvom ste je upamtili ili ste joj pod utjecajem alkohola pripisali osobine koje ne posjeduje.

U svakom slučaju, na prvom se spoju pokušajte predstaviti u svom najboljem izdanju. Panika tu ne može pomoći, pa je nećemo ni spominjati. Sjetite se da ni drugoj strani nije bolje, u istom ste sosu, pa lijepo ostanite pribrani i polako se pripremite za izlazak.
Odabir odjeće
Sretne gaće najvažniji su dio vaše garderobe. Sve ostalo samo je nadogradnja. Pritom vas može zadesiti i pokoje iznenađenje, ako ste primjerice zaboravili staviti na pranje svoju omiljenu majicu, a već ste je dva puta obukli.
To bi vas moglo izbaciti iz takta. Zato je pažljivo onjušite i neka vaš nos procijeni može li se iskoristiti još jednom. Pri tome ipak nemojte riskirati, kako dotična ne bi slučajno pokrenula temu o gelovima za tuširanje i deodoransima. Ne isplati se, vjerujte - u vašem ormaru uz omiljenu majicu postoji još odjeće.
Dolazak na vrijeme
Uzbuđeni ste i moguće je da ćete uraniti kojih petnaestak minuta? Pokušajte to izbjeći jer ne želite izgledati očajno. Radije skrenite u obližnji kafić na piće ohrabrenja. Jedno piće! Za vaše probleme s alkoholom ona ne bi trebala doznati i prije nego je veza počela.
Teme za razgovor
Koliko god bilo teško, pokušajte odoljeti izazovu da se pred njom prikažete poput superheroja, buduće rock zvijezde ili sljedećeg dobitnika Nobelove nagrade.
Umjesto toga pokušajte saznati bavi li se ona nečim neobičnim ili zanimljivim. Svi vole pričati o sebi, a tako ćete i ostaviti dojam da znate slušati.
Ukoliko ste zaista skočili padobranom iz aviona, spomenite to onako kao usput, ali nemojte pobogu čitavu večer pričati samo o tome.
Ako vam se djevojka zaista sviđa, morate biti spremni barem dio večeri slušati priče koje vas ne zanimaju, jer će sigurno i ona od vas čuti pokoju glupost. Dvoje ljudi koji su se tek upoznali teško će odmah pronaći 'zajednički jezik'.
Hoćemo li ponovno izaći?
Uspijete li se koncentrirati i pratiti njene izjave i geste, moglo bi vam i prije kraja večeri biti jasno je li spoj bio uspješan. Ako nije, ne brinite previše. Pokušali ste i to je važno. Sutra je novi dan koji donosi nove mogućnosti, a možda, tko zna, i novu ljubav...

Nema komentara:

Objavi komentar