.

subota, 28. studenoga 2015.

Iz našeg iskustva, prokušana sredstva protiv akni


Srećom, domaća sredstva su raj za tretiranje akni. Postoje mnoga efektivna domaća srestva za akne i to prema tipu akni od kojih patite.

Ali prije nego upotrijebite bilo koje domaće sredstvo protiv akni, morate razumjeti prirodu stvaranja akni. Akne nisu stanje kože. Kada se akne pojave na vašoj koži, vaša koža pati samo zbog svoje prirodne dužnosti da odbaci nečistoće kože koje se nalaze na njoj. U tom procesu, udružuje svoju skromnu moć za čuvanje različitih nježnih i vitalnih dijelova koji se nalaze ispod kože.

Akne nisu zainteresirane da stvore stalno stanište na vašoj koži. One će nestati u trenutku kada se iznutra sasvim čisti. Ali ova izjava nije namijenjena negiranju vanjskog liječenja akni.
Faktori kao loše prehrambene navike i nepravilna njega kože, te prirodne hormonalne promjene često su odgovorne za pojavu ili napad akni. Stanice kože upijaju esencije iz lijeka, te time pružaju određeni otpor i pomoć zaštiti zdravlja kože.

Evo popis vrhunskih domaćih sredstava za njegu akni:

1. Uzmite malo svježeg mlijeka, pa u njega naribajte malo muškatnog oraščića i tu kremu nanesite na oštećeno područje. Ovo bi navodno trebalo biti čudotvorno otkriće. Bez ostavljanja ožiljka, akne, prištići i bubuljice nestati će jednako kako su i stigli.
2. Pomiješajte jednu žličicu cimeta u prahu sa 3 žlice meda. Ovu kremu treba redovito nanositi na oštećeno područje u trajanju od oko 14 dana. Tako bi prištići trebali nestati zauvijek.
3. Ili, u zamjenu pomiješajte jednu žličicu limunovog soka i jednu žličicu cimeta u prahu, pa tu kremu nanesite na oštećeno područje.
4. Nanošenje svježeg soka češnjaka na i oko područja oštećenog prištićima je visoko djelotvorno. Taj sok neće dopustiti prištićima da ostave ožiljke na vašem licu.
5. Sličan rezultat može se dobiti nanošenjem kreme od samljevene narančine kore.
6. Sok limete djeluje dobro na prištiće u nekoliko kombinacija. Pomiješajte ga sa jednom žlicom ulja oraha. Nanošenjem te smjese spriječit ćete stvaranje mitesera i prištića.
7. Svježi sok metvice poznat je kao ubojica prištića, mitesera, kožnih infekcija, uboda insekata i ekcema.
8. Pasta od mljevenog gorkog lišća na licu, čak i ako nemate prištiće, pomaže poboljšati zdravlje kože. Vrlo je dobra za prevenciju mitesera, prištića i bora.
9. Bilo kakva pasta načinjena od voća i povrća kao rajčica, krastavac ili papaja, ako se nanese na lice i ostavi 15 minuta, zatim ispere popravlja zdravlje kože i blokira skorašnje izbijanje prištića.

Popis domaćih sredstava protiv prištića je beskonačan. Trebate ih iskušati, a zatim nastaviti koristiti prirodne tretmane koji vam najbolje odgovaraju. Neka vam to bude čvrsta odluka, jer akne se može tretirati bez teških lijekova, te injekcija.

Nema komentara:

Objavi komentar