.

subota, 31. listopada 2015.

Zašto psi jedu travu

Psima i mačkama je potpuno normalno da jedu travu jer im je prijeko potrebna za izbacivanje pojedene dlake nakon lizanja, olakšavanje probave kada nešto krivo pojedu i općenito upotpunjavanje prehrane. Što im sve trava može pružiti, te tko od pasa i mačaka jede travu, a tko ju samo žvače, donosimo u nastavku.
Psi su ti koji jedu travu, dok ju mačke samo žvaču. I jednima i drugima trava pruža potrebni sok za probavljanje hrane, bilo da ju pojedu ili prožvaču. Trava u sebi sadrži potrebne vitamine koji su im prijeko potrebni kako bi poboljšali rad probave i crijeva. Ona je za njih prirodni lijek.
Kao što smo rekli žvakanje i jedenje trave izbacuje pojedenu dlaku, olakšava probavu i nadopunjuje prehranu. No, prečesto jedenje trave može uzrokovati upalu sluznice, pa nemojte svojim ljubimcima dati da je prečesto jedu.
Kada mačke žvaču hranu, znači da ih boli trbuh, pa im neko vrijeme dajte nešto lakšu hranu, dok tegobe ne prestanu. Kada psi jedu travu, znači da imaju problema sa probavom, te su vrlo vjerojatno pojeli nešto što im ne odgovara. Psi bi isto kao i mačke, ukoliko svaki dan jedu travu, trebali jesti nešto lakšu hranu, dok se tegobe ne smire.
Kod jedenja trave pazite koju travu jede ili žvače vaš ljubimac, te sa kojeg mjesta. U travi postoje mnogi otrovi koji mogu naškoditi vašem ljubimcu, pa bi najbolje i najzdravije bilo da sami uzgojite travu svom ljubimcu, a ako ipak ne možete, odvedite ga da pase travu na livadu ili šumu koja nije uz prometnicu.

Nikada nemojte sprječavati svog ljubimca da pase travu jer time spriječavate njegov normalan rad probave. Pustite ga da si sam pomogne, jer on zna najbolje kada mu je trava potrebna i koliko mu je trave potrebno. Vi samo pazite da pazite na njegovu prehranu.

Nema komentara:

Objavi komentar