.

subota, 24. listopada 2015.

Hranom protiv depresije

Poznato je da je jogurt odličan lijek za probavni sustav, te da se sa njime može skidati i visoka temperatura, no manje je poznato da je jogurt odličan i za liječenje depresije. Više o tome donosimo u nastavku.
Jogurt jako dobro utječe na živčani sustav na način da umanjuje određene aktivnosti u mozgu koje su povezane sa emocionalnom patnjom i osjećajem tjeskobe. Isto tako jogurt može pomoći i u trenucima nedoumice na način da potiče impulse koji su zaduženi za donošenje odluka.
Nakon što osoba pojede jogurt trebalo bi joj se popraviti raspoloženje, što znači da bi redovita konzumacija jogurta trebala umanjiti depresiju, posebice ako se radi o lakšem obliku depresije.
Hrana je najbitniji pokretač važnih funkcija u organizmu, pa se sukladno time smatra da će jednog dana probiotička terapija osim kod liječenja depresije biti korisna i u liječenju Alchajmerove bolesti, anksioznosti i autizma.
Ukoliko ćete dva puta na dan piti probiotik jogurt, nakon samo mjesec dana će rezultati već biti vidljivi!
Mozgu određene signale šalju bakterije koje se nalaze u hrani, pa i ne čudi što se govori da hrana može popraviti određene moždane funkcije, te da čuva i hrani mozak.
Terapija jogurtom jača imunitet organizma, povoljno utječe na krvni tlak, potiče probavljanje hrane, te utječe na održavanje optimalne tjelesne težine. Jogurt mora zauzeti mjesto na vašem dnevnom jelovniku jer pozitivno utječe na organizam čovjeka.
Jogurt je izvor fosfora, kalcija i vitamina D, zbog čega pomaže u sprečavanju osteoporoze. Ukoliko dakle patite od osteoporoze, obavezno svaki dan konzumirajte jogurt na dnevnoj bazi.
Ovaj ljekoviti napitak sadrži bakterijske kulture, te pomaže u uklanjanju toksičnih mikroorganizama iz probavnog trakta, što znači da pospješuje probavu. Ako vas muče problemi kao što su probavne smetnje, zatvor ili crijevne infekcije, svakako konzumirajte jogurt u što većim količinama.

Za zdravlje debelog crijeva su pogodne bakterijske kulture, koje sadrži jogurt, zbog čega se jogurt pokazao i kao odličan lijek za osobe koje boluju od raka debelog crijeva.

Nema komentara:

Objavi komentar