.

utorak, 25. kolovoza 2015.

Zaprašivanje komaraca u naselju Ježdovec

g. Ivan Živković, predsjednik Vijeća Mjesnog
odbora Ježdovec
Ježdovec - Vijeću Mjesnog odbora Ježdovec, odnosno predsjedniku vijeća obratili su se mještani Ježdovca s pritužbama na veliku najezdu komaraca koji im otežavaju boravak na otvorenom, a u večernjim satima i sam boravak na otvorenom čine gotovo nemogućim. O postojećem problemu upućeni su dopisi prema Gradskoj Četvrti Novi Zagreb / zapad, odnosno tvrtci koja koristi koncesiju za dezinsekciju na našem području, a to je Sanitacija d.o.o. 

Dana 19.8.2015. Sanitacija d.o.o na našu zamolbu poslala je svog djelatnik, kako bi izvršio terenski izvid vodenih površina i potencijalnih legla komaraca. Tom prilikom smo zajedno prošli kroz naselje, gdje sam osobno, skrenuo pozornost na potencijalna mjesta pogodna kao legla komaraca: 
  • potok Brvnica (koji protječe rubnim dijelom naselja, a u ljetnim mjesecima je vodostaj nizak), 
  • depresije, bare i lokve na području šume,
  • divlji deponiji smeća, gdje se nalaze bačene razne bačve, kante, kanisteri, gume i slično, kojima se zadržava voda i kao takve su pogodne za razvoj ličinki komaraca.

Djelatnik Sanitacija obavlja terensko mjerenje na tim područjima te se izvještaj sa rezultatima šalje Gradskom uredu i Zavodu za javno zdravstvo na daljnje postupanje.

Nema komentara:

Objavi komentar