.

petak, 14. kolovoza 2015.

Ponešto o trećoj dionici rekonstrukcije naše Karlovačke ceste

Blato - Kako ne službeno saznajemo – gledajući Jabuka TV 12. kolovoza, "treća" i zadnja dionica rekonstrukcije Karlovačke ceste će se možda raditi do kraja godine, a možda i neće. Možda će se taj posao ostaviti i za  slijedeću godine, no možda i neće.


Sa ovom najsvježijom informacijom smo gotovo sigurni, kako smo uspjeli pružiti pouzdan odgovor na mnogobrojna pitanja i mnoga nadanja naših Blaćanki i Blaćana, ali i naših đaka, te prvaščića, koji su se nadali novoj autobusnoj stanici, novom nogostupu, lijepoj natstrešnici.

Sa ovom "trećom" dionicom, zapravo su došli na red oni "treći" Blaćani i Blaćanke. Oni "treći" koji nisu ni previše optimistični, ali ni pesimistični, oko rješavanja tekućih ,ali i onih krucijalnijih (ključnih) problema u našem Blatu.

Naime,  upravo su ti mještani našeg Blata skretali pozornost na "smiješnu" (ako ne - žalosnu!) situaciju, kada jednu ulicu u duljini od svega cca dva kilometra, investitor, namjerno dijeli na manje (dijelove) dionice. Zatim te manje dijelove dodjeljuje različitim izviđačima (prema natječaju!) , a potom oni te radove, razvlače od - "nemila  do nedraga!" - ne snoseći nikakvu odgovornost ni za kvalitetu radova, ali ni za vremenske  rokove. 

U razgovoru sa ozbiljnijim graditeljima, uspjeli doznati, kako današnja suvremena tehnologija, bez puno napora uspijeva takve radove (cirka dva kilometra) kvalitetno izgraditi u dogovorenom roku (ljetno ferje) ali i mnogo  i kraće, jamčeći pri tome, poštivanje vremenskih rokova i kvalitetu izvedenih radova. 

Zašto se to sve radi, na takav način, odgovor zna investitor ali i svi oni oko njega, koji ga bezuvjetno podržavaju i vjerno slušaju iz godine u godinu!

Sasvim smo sigurni, kako ovaj naš osvrt, neće ništa trenutno promjeniti, čak što više, možda će navući bijes onih koji su se pronašli prozvanima. Naravno, mi ih razumijemo. Naime, odavna su mnogo mudriji ljudi od nas, kazali kako je : vlast - slast! Tako da te ljude doista razumijemo. Evo već dvadesetak godina mnogi se vrte u vlasti (na ovim ili onim mjestima, pozicijama) i baš im je osladilo. Žive kao "bubreg u loju" a  svaki dan sve im ide baš, kao putrom podmazano! Rijetko smo igdje čuli , kako neki pojedinci snose pojedinačnu odgovornost, za bilo što loše učinjeno. Vješto se kriju iz institucija, određenih pozicija, funkcija i tome slično....  

No, sasvim smo sigurni  "mi, treći" kako će i toga putra - jedan puta ponestati. Na žalost, putar se topi i sve ga je manje....

Sigurni smo, kako će doći vrijeme pojedinačne, osobne odgovornosti i u tim „važnim“ krugovima. Kada će svatko polagati račune za svoja djela, kao što i mi "obični građani" činimo iz dana u dan, mjeseca u mjesec, godinama:

·         Ako nismo platili račun, ovršiti će nas.
·         Ako smo krivo parkirali, kazniti će nas.
·         Ako smo zakasnili uplatom računa, kamatariti će nas.
·         Ako tvrtci loše ide, otpustiti će nas ... 

Također  smo sigurni, kako će doći vrijeme, kada mi „obični građani“ nećemo samo biti obična glasači, sa kojom se sada (zbog prilagođenih zakona) tako vješto manipulira, već ljudi  pred koijma će se osjećati , prije svega odgovornost.

I tako, progrmiti ćemo mi Blaćanke i Blaćani, naša djeca  (đaci)  i prvaščići i ovu zimu, i bez „trećeg“ dijela  rekonstruirane naše  Karlovačke ceste.

  • Progrmiti ćemo i bez novih autobusnih stanica. 
  • Progrmiti ćemo mi i bez adekvatnih nadstrešnica na postojećim autobusnim stanicama.
  • Progrmiti  ćemo mi također, kada nas još više nego prije rekonstrukcije (prvog dijela) zapljuskuju automobili sa kolnika, toliko da je nemoguće pješice doći  suh, do autobusne stanice.
  • Progrmiti ćemo mi, i sve morske bolesti, koje doživljavamo vozeći se (drugim dijelom) rekonstruirane naše Karlovačke ceste.
Sve ćemo mi progrmiti, baš kao i do sada.  Svjesni smo mi, kako nas nitko ne sluša i kako nam obično pod naša, nameće i podmeće svoja rješenja! 

Svijesni smo mi, kako smo važni samo za izbornih dana, mjeseci. 



Svega smo svijesni, ali smo svijesni također da i ovako ne može u nedogled! Naše je da vam kažemo, a vi činite, kako mislite da je najbolje!

Nema komentara:

Objavi komentar