.

ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

Pisanje prigovora kod počinjenog prometnog prekršaja

Konkretan, savjet za pisanje prigovora kod počinjenog prometnog prekršaja. Dakle, nakon što budete zaustavljeni od strane policajca, i nakon što vam dotični gospodin utvrdi da ste u prekršaju, uručit će vam i par formularčića koje ako želite možete ali i ne morate potpisati.
Jedan od tih formularčića u vašim rukama naziva se prekršajni nalog i u njemu piše koji ste prekršaj počinili i koja vam kazna sljedi.
Na taj prekršajni nalog imate pravo napisati prigovor i to u roku od 8 DANA od dana prekršaja. Taj prigovor je u principu vrlo jednostavan. Sve što trebate je navesti broj prekršajnog naloga koji se nalazi u gornjem desnom kutu, svoje ime i prezime te napišete “Nisam kriv za prekršaj koji mi se stavlja na teret”. Potpišete se i to je sasvim dovoljno.
Nisu potrebna nikakva obrazloženja, nikakve priče, lažni svjedoci i sl. Za prigovor je dovoljna samo ta jedna rečenica. Prigovor pišete u dva primjerka i dva primjerka  šaljete policijskoj postaji koja vam je napisala kaznu (tj. prekršajni nalog).
Policija zatim vaš cijeli slučaj šalje na prekršajni sud, što traje par mjeseci, gdje ide redovni postupak, pa rješenje na koje ide žalba, i zatim  vaš slučaj šalje na Visoki prekršajni sud.

Za svo to vrijeme postoji vrlo velika mogućnost da cijeli vaš slučaj uđe u zastaru, koja nastupa nakon 2 godine!

Nema komentara:

Objavi komentar