.

četvrtak, 29. ožujka 2018.

Proljeće zaogrnuto folklorom - tradicionalni koncert Kulturno umjetničkog društva Mladost iz naselja Odra

Odra - Ovih dana smo posjetili Kulturno umjetničko društvo Mladost iz naselja Odra, koje strpljivo održava probe, pred skori tradicionalni koncert - Proljeće zaogrnuto folklorom - koji će se održati 2. travnja 2018. godine u 18,00 sati u Društvenom domu naselja Odra.

Tradicija ovog koncerta, koja seže gotovo desetljećima ( petnaestak godina!?) u prošlost ima magičnu snagu da okupi zaista mnogo publike, kako iz samog naselja Odra, ali isto tako i iz susjednih naselja. Za ovaj koncert oduvijek se tražila stolica više. Oni koji prate kulturna događanja Novog Zagreba, znaju kako na ovom koncertu ud domaće Kulturno umjetničko društvo Mladost, priliku za nastupanje dobivaju i još dva prijatelj Kulturno umjetnička društva. Ove godine su to, Kulturno umjetničko društvo Horvati, koje će uz svoje plesače nastupiti i  sa  ženskom pjevačkom skupinom Klencerice, te također Kulturno umjetničko društvo Orač iz susjednog naselja Mala Mlaka.

Znajući, kako su se do sada održavali ovi koncerti, koji su se završavali prigodnim domjenkom i druženjem duboko u noć, uopće ne sumnjamo u uspjeh ove Novozagrebačke folklorne poslastice.



Lucija Halužan, predsjednica
Kulturno umjetničkog društva Mladost
iz  naselja Odra
- I ove godine ćemo sa velikim ponosom održati tradicionalni koncert, pod nazivom - Proljeće zaogrnuto folklorom, pred prepunom dvoranom našeg Društvenog doma,ispunjenu našim dragim sumještanima i našim gostima. Moram reći, onako od srca kako nas - članove kulturno umjetničkog društva Mladost- uvijek iznova motivira na što kvalitetniji rad i od srca veseli.

Također bih istaknula, kako je početkom godine došlo do smjene u rukovodstvu našeg Kulturno umjetničkog društva Mladost, što je pružilo  priliku nama mladima, da novim snagama, idejama, kreacijama nastavimo dalje, zahvalni starijima, što su nam omogućili daljni rad i stvarenja na snažnoj tradiciji folklora u našem naselju, odličnim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu, te mnogobrojnim prijateljstvima našeg Kulturno umjetničkog društva kako u našoj domovina, ali isto tako i izvan nje.

Upravo je kulturno umjetničko društvo i njegove aktivnosti u koje sam bila aktivno uključena od malih nogu, uvelike utjecalo i na izbor moga životnog zanimanje. 

Naime, ja sam završila fakultet Etnologije i  kulturne antropologiju.

Željela bih istaknuti, kako naše Kulturno  umjetničko društvo okuplja mnoge mlade i iz okolnih naselja Hrašće,  Mala Mlaka, Gornja Lomnica / Meštrica, čime ujedno svojim nastupima djelujemo i na kulturni život tih naselja.

Ovaj naš proljetni koncert, organiziramo nekako sa početkom proljeća iz nekoliko razloga. Jedan od razloga je zasigurno želja nas članova društva, da nakon "duge" zime, nakon velikog broja proba, napokon pokažemo i javsnosti naš trud. Dodala bih još i to, kako je razlog ovog termina održavanja našeg koncerta i svojevrsna "praznina" koja vlada do mjeseca svibnja, kada značajnije i sam nogo više događanja započinju pojedine smotre, susreti itd...

Kao što sam već prije spomenula, naš tradicionalni koncert ima svoju stalnu publiku, koju čine mame, tate, djedovi bake, prijatelji,pa čak i ljudi kojima nitko ne "ide" na folklor, ali vole doći i ne propuštaju ovu priliku  da vide Kulturno umjetničko društvo Mladost.

Za kraj ću reći, no neću otkriti baš sve. Naime na koncertu će uz goste nastupiti sve naše sekcije ( mlađa i starija folklorna skupina, veteranska skupina i prva postava). Prva postava će nastupiti sa dvije prekrasne i zanimljive koreografije (koje su za sada tajna, to ćemo otkriti na samom koncertu!?).

Naravno, nakon svečanog programa, održati će se domjenak, kako bi se svi skupa, uz malo šunkice, rotkvice i luka  veselo podružiti i čestitali Uskrs.

Stoga pozivamo sve koji vole uživati u ljepoti folklora da nam se pridruže na našem koncertu - Proljeće zaogrnuto folklorom. Mi vas sa velikom radošću očekujemo.












Nema komentara:

Objavi komentar