.

petak, 9. ožujka 2018.

Održano 2.kolo Valbado judo lige

Siget U prošli četvrtaka, 08.ožujka.2018. godine, u maloj dvorani paviljona 25 zagrebačkog Velesajma, održano je 2. kolo interne Klupske Valbado judo lige. U ovoj vrsti aktivnosti unutar Judo kluba "Dojo" - Zagreb, uz redovite svakodnevne treninge, jedan dio članova te sportske udruge, zadovoljava i svoje potrebe za sudjelovanjem u sportskim natjecanjima... Ovakav vid tzv. situacijskog treninga, izvrstan je model edukacije i adaptacije pojedinaca za nastup na otvorenim Judo turnirima na području Republike Hrvatske ali i diljem Europe. Ujedno, putem sudjelovanja u sustavu spomenute Lige, mladež i odrasli stječu samopouzdanje, odlučnost, uz zdravo sportsko nadmetanje, također uče se samopoštovanju i poštovanju svojih sportskih suparnika u primjeni određenih pravila i tehnika u okviru Judo borbe. Naravno, glavni modeli rada sa djecom, mladeži i odraslima su edukacija i rekreacija režim aktivnosti. Kod djece, to znači utjecaj na opći rast i razvoj, a kod mladeži - utjecaj na odgojne i sportsko-obrazovne sadržaje, smanjenje neurotizma, nekontroliranih poriva agresivnosti, te samim time i preventiva u borbi protiv nasilja...

Treninzi samoobrane, posebni su sadržaji u radu sa mladeži i odraslima, kao i već prakticirani "pilot-projekat", Borilački trijatlon u okviru Vakbado kineziološkog sustava "tjelovježbe", o čemu će još biti riječi...


Natjecatelji u Valbado judo ligi, podijeljeni su u dvije kvalitativne grupe po 5 do 6 sudionika. Sustav natjecanja je "bod-sustav", pri čemu se nadmeće svatko sa svakim u svojoj grupi. 

Kvalitativni pristup se određuje prema, dobi, tjelesnoj težini i visini pojasa / stažu treniranja. Tako da svatko ima mogućnosti adekvatno parirati svojim suparnicima, a što dodaje i posebnu draž, neizvjesnost, dinamiku i atraktivnost mečeva.

O "osobnim sportskim profilima" sudionika Lige, informirati ćemo vas tijekom slijedećih mjeseci. Naime, svatko ovih prekrasnih marljivih sportaša ima poneku zanimljivu priču o motivima i utjecajima osobnog  bavljenja Valbado sustavom i Judo sportom, kao dijelom *Sustava.

















Nema komentara:

Objavi komentar