.

petak, 23. veljače 2018.

Pred naš rođendan, sve nas je krenulo

Remetinečki Gaj - Ovih dana samo posjetili prostorije Crossminton kluba Zagreb u Remetinečkom gaju, koje su upravo adaptirane i predane članovima kluba na korištenje. 

Naime, kako doznajemo, Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad je odobrilo adaptaciju preko "Plan malih komunalnih akcija" Vijeća mjesnog odbora Remetinec , te na ovaj način omogućilo adekvatno korištenje prostora  zadovoljnim članovima crossminton kluba - osvajači mnogih svjetskih, europskih ali i domaćih odličja. Napokon su ušli u svoj "dom" nakon dugih, dugih osam godina iščekivanja.

Uručenje Priznanja za najkvalitetniji
sportski klub Novog Zagreba za 2017, godinu
Sve do sada, ovi su strpljivi, marljivi i uporni članovi Crossminton kluba Zagreb, svoje dane i godine, provodili (u početku u kontejnerima, dok im nisu oduzeti!?) a kasnije po stanovima, podrumima i sl... No, ni takvi uvjeti ih nisu obeshrabrili i priječili da svojim zalaganjem , entuzijazmom, treniranjem i igrom ne budu dio svjetske elite u ovom sve češće i sve  prisutnijim sportu.

Također je i treniranje zanimljiva tema, no nećemo sada o tome, kako ne bi kvarili radost trenutka, kada svatko od ponosnih članova kluba sa velikim oduševljenje iščekuje dan "useljenja", pripremajući ponaosob pojedine - darove, stvari, predmete, ukrase ...- kako bi im klupski prostor bio što ljepši, ugodniji i što reprezentativniji (posebice za domaće ali brojne drage goste iz inozemstva!?).

Ovom prilikom smo porazgovarali sa g. Nebojšom Aleksić predsjednikom Crossminton kluba Zagreb, inače - uz nekolicinu entuzijasta - pokretača ovog uspješnog kluba, prije punih osam godina.



Nebojša Aleksić, predsjednik
Crossminton kluba Zagreb iz Remetinečkog gaja
-  Evo, sredstvima iz - Malih komunalnih akcija -, Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad nam je financiralo adaptaciju ovog zaista lijepog prostora u zgradi Doma zdravlja ovdje u Remetinečkom Gaju, na broju 14.

Odmah bi iskoristio priliku te zahvalio vijećnicima Vijeća gradske četvrti Novi Zagreba, na velikoj odvojenim sredstvima za adaptaciju prostora, pružili veliku i izdravnu podršku u radu našeg kluba, ali i izvođačima radova, koji su svoj posao uradili zaista profesionalno i što je također važno u dogovorenom roku.

Ovim prostorom postali smo "pravi" klub. Uz zaista respektabilne sportske rezultate (potvrđene i u svijetu)  kvalitetne organizacijske  sposobnosti  (organiziranja domaćih i međunardonih turnira !?), ovim prostorom stječemo priliku kako bi mogli unaprijediti i osnažiti svoj rad ali i djelovanje.

- Taj put traje gotovo osam godina...

- Da, taj put traje ... U subotu 24. veljače proslaviti ćemo 8. rođendan u svom prostoru. Sve do sada smo bili beskućnici, podstanari .. Nakon 8. godina uspješnog rada, okićenoga odličjima svjetskih i europskih prvaka, konačno smo se uselili u "svoj" prostor, koji nam pruža sve one prednosti, kako bi mogli u miru planirati daljnje aktivnosti, stvarati nove mlade šampione...

- Možemo sa punim pravom reći kako vam je ova 2018. godina, zapravo vrlo uspješno započela. Kako neslužbeno doznajemo, od Nove godine započeli ste trenirati i u predivnom prostoru nove sportske dvorane u Osnovnoj Školi Kajzerica..

- Da, složili bi se sa vama. Naime, započele su nam se događati lijepe stvari. Nakon mnogo uloženog truda, uspjeli smo dobiti  dva termine ( utorkom i petkom)  u toj zaista odličnoj dvorani - ne samo svojom funkcijom, izgledom - već i susretljivoću djelatnika škole sa g. Igora Rukljača ravnateljem, na čelu.

Naravno, nastavljamo uobičajno i dalje sa našim treninzima kod naših  dugogodišnjih dragih prijatelja, djelatnika i ravnatelja Osnovne Škole Brezovica  g. Ivana Kostenjak,   koji su nam prije pet godina  - kada je bilo nateže -  nesebično izišli u susret i pružili prijko potrebne sportske termine.

Svijetski kup Varšava 2017, godine
Sa svime ovim ostvarenim - sa pravom stječemo mogućnost - da pozovemo sve zainteresirane , bez obzira na životnu dob, da nam se pridruže u treniranju, natjecanju, te sportskoj promociji ne samo našeg Novog zagreba, grada Zagreba, već i Republike Hrvatske, diljem Europe. 

Naime u prilici smo pružiti mogućnost treniranja i natjecanja u juniorskim, seniorskim ali i veteranskim kategorijama. Naš sport  - crosminton - svakim danom okuplja sve više poklonika širom svijeta ali i u našoj domovini.

Razlog takve ekspanzije leži  u nevjerovatnoj prilagodljivosti, kako svim životnim uzrastima (djeca, juniori, seniori i veterani - u dobi od 50 do 60 i više godina) pojedinaca koji se žele njime aktivno ili rekreativno  baviti. No,  isto tako i je iznimno prilagodljiv i ženama, koje rame uz rame nastupaju gotovo u istom postotku na različitim domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Dakle, ako je vaš život prožet sportskim promišljanjem i načelima, ako brinete o svom tijelu a ujedno i o zdravlju, te uz sve to volite putovati domovinom i Europom - uživati u avanturama sportskih turnira - sa punom odgovornošću vam ističemo, kako  vaše mjesto  čeka na vas - ovdje - u našem Crossminton klubu Zagreb, Remetinečki Gaj 14. 

Mi vas sa velikom radošću očekujemo.












Nema komentara:

Objavi komentar