.

utorak, 13. veljače 2018.

Sa puno truda ostvareni odlični rezultati

Botinec - U prošlu subotu 10. veljače 2018. godine u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Botinec uz mnoge goste i uzvanike  održana je Redovita izvještajna Skupština Podružnice umirovljenika Botinec.

Odmah moramo na početku istaknuti kako je rad i trud, te sloga ove Podružnice vidljiva i pri uređenju svečanog prostora u kom se održavala ova svečanost. Naime, sve goste sa uzvanicima su dočekali ukusno i sa puno truda priređeni stolovi. Uz ručno dekorirane salvete, prostorom su dominirali ukusno aranžiranim buketi sezonskog cvijeća, također plodovi vrijednih članova ove Podružnice.

No, nije sve tu stalo. Naime, mješoviti pjevački zbor , pod nazivom Zbor umirovljenika Botinec, otpjevaši državnu himnu, na samom početku Skupštine, dao je naslutiti, kako u kvaliteta i melodičnost glavne osobine ovog zbora.

"Klikni" kako bi saznao  više ..
U službenom dijelu Skupštini bili smo u prilici doznati, kako ova Podružnica nastavlja vrlo uspješno uz mnogo truda, volonterskg rada i nadasve sloge organizirati najrazličitije aktivnosti, koje direktno podižu kvalitetu umirovljeničkog života u ovom naselju. Ovdje vrijedi svakako istaknuti, već spomenuti pjevački zbor, koji svojim uspjelim nastupima nosi pozitivne poruke ove Podružnice ali i samog naselja Botinec. nadalje treba spomenuti i dramsku skupinu, koja trenutno prikuplja i nove članove. Tu je tjedna rekreacija, koja je gotovo neizostavan dio "radnog" tjedna, većine umirovljenika. Također se održava veliki broj raznolikih radionica, organiziranih povodom prigodnih datuma ali i željom polaznika. Naravno, kako se često održe i određene tribine, na aktualne teme - obično o zdravlju, preventivi i sl. No, također se ne smiju izostaviti česti (periodnični) zdravstveni pregledi, kojima se želi izaći u susret i onima koji čak i nisu članovi Podružnice umirovljenika Botinec.

Uz sve spomenuto, Podružnica umirovljenika se angažira i u rješavanju općih problema naselja Botinec, tako da već cijeli niz godina inzistira na rješavanju odvodnje - posebno nakon veće količine oborina, koje je aktualno u zapaženom dijelu ovog naselja.

Naravno, kako materijalna sredstva nisu sretna tema o kojoj se priča u ovoj Podružnici, no usprkos svemu, slogom, jasnim ciljevima uspjevaju realizirati svoj godišnji plan i program a u njemu, i veći broj izleta, koji kako svi znamo - iznimno veseli članove Podružnice.



Štefanija  Merkaš, predsjednica
Podružnice umirovljenika Botinec

- Kao predsjednica Podružnice umirovljenika Botinec, moram istaknuti kako sam presretna što je ova dvorana ovako puna, što nam se odazvao  veliki broj gostiju, i ujedno i Marija Klaibota, predsjednica Matica umirovljenika grada Zagreba, te Višnja Gojković, predsjednica Matice umirovljenika Novi Zagreb, Vinko Munjić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Botinec, te Vladimir Rihtar, predsjednik Kluba dragovoljaca i veterana Domivinskog rata, koji nam je večeras uručio i priznanje u ime Kluba, za našu dugogodišnju i kvalitetnu suradnju. No nikako ne bih htjela preskočiti i našu Patronažnu sestru Stelu Federer.

Ovom prilikom sam htjela također okupiti i okolne (susjedne) Podružnice Dragonožec, Brezovica, Blato itd, kako bi bili što više zajedno. Kako bi se međusobno pomagali.

- Bili smo u prilici čuti odlične rezultate u protekloj godini, ali se kroz sve to provlači izvjesni nedostatak materijalnih sredstava. kako sa tim problemom izlazite na kraj, a ipak ostvarujete odlične rezultate?

-  Sada ću vam reći. Sve ovo što se događa, pa i ovo večera je plod naših ruku. I samo svojim donacijama pomognemo, što se ovo večeras održava, Članarina ni izbliza nije dostatna. Druga sredstva nemamo, no ipak mi smo toliko složni ljudi. Tombola koja će se održati , također će nam uvelike pomoći kako bi uspješno priveli kraju.

Imali ste priliku čuti i od drugih ljudi, kako nije sve u novcu, naravno kako bez novca ne možemo, ali mi smo u ovakvoj situaciji veliki entuzijazam i mislimo kako ćemo uspjeti. Možda će nas netko čuti, pa i pomoći. Nikada se ne zna!?

- Možete li nam za kraj reći , što je bi posebno istaknuli, kao prioritetna ciljeve u ovoj godini?

- U ovoj 2018. godini su nam istaknuti ciljevi, prije svega održati naš zbor na ovako  visokoj kvaliteti, i osmisliti i održati kreativnu radionicu, od koje bi mogli nešto i zaraditi, no također ćemo tagetirati na sve javne natječaje, kako bi i uz pomoć njih uspjeli realizirati naš plan i program za ovu godinu.

I za kraj bih istaknula naš prostor u ulici Modrih Rijeka 10, gdje nas cca dvadesetak žena i muškaraca vježbamo  - fizikalne vježbe pod vodstvom Zdenke Ukman, koja volontira svaki ponedjeljak, što ljudima pruža mnogo entuzijazma za život. Naime. na ovaj način, ne moraju ići tražiti vježbe van našeg naselja.

Također bih zahvalila svima koji su sada i do sada pomogli i svima onima koji će u budućnosti pomoći. Od srca im hvala u ime svih naših članova.



Višnja Gojković, predjednica Matice Hrvatskih
 umirovljenika Novi Zagreb
- Moram istaknuti kako sam iznimno iznenađena i zadovoljna načinom kako ova Podružnica umirovljenika  Botinec radi i ostvaruje svoje godišnje vrlo zahtjevne i raznolike programe i planove.

Budući kako sam kraće vrijeme na ovom čelnom mjestu predsjednice Matice Hrvatskih umirovljenika Novog Zagreba, nisam na žalost još uvijek bila u prilici obići sve naše Podružnica, kao bi se upoznala sa njihovim pojedinim načinima i rezultatima  rada i stvaranja.

Ovo je na svu sreću prvi susreta, na sa ovom, kako primjećujem vrlo marljivom Podružnicom. Sama predsjednica Štefanija Markaš, iznimno kvalitetno i s mnogo podataka je pripremila ovu Skupštinu , no kako smo svi imali prilike vidjeti i uživati - skupa sa svojim članovima nije žalila truda kako bi nam priredila i odličan popratni program, a na koncu i odličan domjenak. 

Kako smo čuli, Podružnica umirovljenika Botinec se susreće sa bremenitim problemima, što se tiče korištenja prostora, na čemu ćemo naravno u ovoj godini poraditi svi zajedno. I Podružnica umirovljenika Botinec i  matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb, a imam o i obećanje pomoći Matice Hrvatskih umirovljenika grada Zagreba.-

Za kraj , ovog našeg razgovora, poželjela bih Podružnici umirovljenika Botinec, da sa ovakvim entuzijazmom, radom, trudom, slogo i rezultatima nastave i dalje stvarati u korist svojih članova.



Marija Klaibota, predsjednica
Matice Hrvatski umirovljenika
grada Zagreba
- Također moram istaknuti kako me zaista jako veseli kako Podružnica umirovljenika Botinec radi, i kako ostvaruje iz godine u godinu sve bolje i bolje rezultate. 

Zaista bih iskoristila priliku i istaknula Štefaniju Merkaš, predsjednicu Podružnice Botinec kako je uspjela pobuditi raznolike aktivnosti. Spomenula bih prije svega pjevački zbor, koji je otpjevao zaista divno nekoliko pjesama, a posebno me ganula pjesma o Trogiru.. Izvedba je bila krasna, baš za dušu...

Naravno kako smo zadovoljni i ostalim navedenim aktivnostima, od raznolikih radionica, tjelovježbe, pa sve do uređenja okoliša prostora u ulici Modrih rijeka 10.

Sigurna sam kako će ovakvim radom ali i ostvarenim rezultatima animirati i nove članove, što pomalo postaje problem gotovo svih podružnica. Naravno, ja im u daljnjem radu želim iznimno mnogo uspjeha, uz obećanje kako ćemo i mi pomoći u svemu što ćemo biti u mogućnosti, kako bi se ovaj vrijedan rad i djelovanje i dalje plodili.



























Nema komentara:

Objavi komentar