.

srijeda, 21. veljače 2018.

Aljkav i površan rad, usporava kvalitetna rješenja


Siget - Dana 15.veljače 2018. godine održana je 10. Sjednica Mjesnog odbora Siget na kojoj je dnevnim redom bilo predviđeno donošenja tj. prihvaćanje Financijsko plana i Plana komunalnih aktivnosti na prijedlog Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.

Većina vijećnika je izglasala da se te točke Dnevnog reda prebace na novu Sjednicu zakazanu za tjedan dana, kako bi mogli proučiti materijal kojeg su dobili svega tri sata prije same Sjednice.

Zbog sumnje u transparentnost samog Financijskog plana i Plana komunalnih aktivnosti Predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Jadranko Baturić upozorio nas je kako odugovlačenje oko prihvaćanja Financijskoga plana i Plana komunalnih aktivnosti sve stopira, sve komunalne radnje se obustavljaju i ono "nekim vijećnicima očito najvažnije", nema naknade!?

Isto tako nam se nameće - da ako se protivimo donošenju predloženog Plana - tada smo protiv - Projekta dogradnje vrtića u Sigetu - što , dakako nije istina.

Smatram da se prilikom donošenja programa prioriteta za 2018. godinu treba voditi briga kako bi zahvati bili ravnomjerno raspodijeljeni na sve Mjesne odbore.

Iznos dodijeljen Mjesnom Odboru Siget u usporedbi s Mjesnim Odborima na rubnim dijelovima Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad nije dostatan , s obzirom da je naselje Siget gusto naseljeno i da se na njegovom području nalaze: Avenue Mall, Dom zdravlja Centar, Crkva Sv.Križa, Općinski i Prekršajni sud, Zgrada mjesne samouprave te dva veća noćna kluba.

Svakodnevno te objekte obilazi veliki broj građana i iz drugih dijelova grada te se naši kolnici i nogostupi  habaju daleko brže, jer  naseljem Siget dnevno procirkulira iznimno veliki broj automobila i ljudi u mnogo većem broju
  od samog broja stanovnika našeg naselja.

Stoga nam je upravo najveći problem prometna regulacija u koju bi se trebalo uložiti što hitnije. No, također nedostaje veći broj, kako oglasnim ploča, ali isto tako kanti za smeće.

S obzirom kako građani plaćaju prireze i poreze te razne druge doprinose, prirodno je kako imaju pravo znati na što se planira trošiti taj novac, te  tražimo da se stavke u Financijskom planu i Planu komunalnih aktivnosti detaljnije prikažu i stoga ćemo tražiti i snažno insistirati na što aktivnijoj kontroli načina - provođenja svih aktivnosti - u suradnji s građanima.



Nema komentara:

Objavi komentar