.

subota, 16. prosinca 2017.

Veselo druženje uz kićenje Božićne jelke u organizaciji Dječjeg vrtića Botinec

Botinec - U srijedu 6. prosinca 2017, godine, smo popratili već tradicionalno - prijepodnevno druženje - u ove dane godine u naselju Botinec. Naime, kako saznajemo ovo je druženje već tradicionalno dugi niz godina, gdje se okupljaju građani, predstavnici lokalne samouprave i djeca Dječjeg vrtića Botinec.

Povod druženja je zajedničko kićenje Božićne jelke koja je postavljena na Trgu Branitelja. Svake godine tako, djeca Dječjeg vrtića Botinec izrade zajedničke ukrase, skuhaju čaj i donesu ponešto slatkiša. Po njihovom dolasku, započinje zajedničko kićenje popraćeno smijehom radosti svih prisutnih.

Kada smo upitali jednu malu djevojčicu - što radi ? Ona nam je odgovorila, da kiti jelku, i da uz svako postavljanje jednog nakita, zaželi jednu želju  - jednu za sebe, a jednu za naselje Botinec.

Pa, možeš li nam reći što si to zaželjela za sebe - upitali smo je.

Mogu, zaželjela sam da iduće godine dobijem bicikl.

A što si zaželjela naselju Botinec?

Našem naselju sam zaželjela da i ono iduće godine dobije jednu veliku preslatku slastičarnicu, gdje bih ja mogla sa mojom mamom, bratom i tatom  doći na sladoled i kolače. Ja jao volim kolače.

Moramo priznati kako smo bilo jako ugodno iznenađeni ovakvim načinom kićenja jelke. Usput, iskreno se nadamo kako će našoj maloj prijateljici biti ispunjene sve želje, jer smo vidjeli kako je ona ustrajno nastavila kititi jelku sa još podosta nakita.

I dok su djeca kitila jelku, ni stariji nisu zaostajali. Bilo je tu smijeha, pa čak se začula i pjesma.Neke je ovo kićenje vraćalo u neke prošle dane i budilo životopisne uspomene. Tako da su se ubrzo počeli spominjati stari običaji, kolači, slama itd...

Mišljenja smo kako je ovakvo  druženje i okupljanje građana zaista odličan način ponovnog zbližavanja i zajedništva što uvelike može pridonijeti ukupnoj kvaliteti življenja svih stanovnika ne samo Botinca, već i šire.






Marijana Pernar, ravnateljica Dječjeg
 vrtića Botinec, Vinko Munjić, predsjednik
Mjesnog odbora
Marija Pernar - Evo već dvanesetu godinu tradicionalno, dheca Dječjeg vrtića Botinec u susradnji sa građanima i lokalnom samoupravom kite Božićnu jelku. Započelo ke vrlo spontano, jer nam je Zrinjevac poklonio jednu jekicu viška. tada smo rekli . idemo se dogovoriti, pa idemo zajedno okititi tu jelku, malo uljepšati ovaj naš Trg, koji ni izbliza  - prije 12. godina - nije izgledao ovako lijepo kao danas.

Započelo je spontano, da bi prešlo u tradiciju. Danas je to nešto što se podrazumjeva da u ovo vrijeme od Zrinjevca dobijemo veliku jelku i da se okupimo i svi zajedno okitimo jelku i ujedno obilježimo početak Adventa i da se zajedno proveselimo.

Htjela bih još istaknuti kako smo upravo završili zajedničku radionicu sa roditeljima gdje smo izrađivali ovaj nakit, kojim se danas kiti naša jelka.

Vinko Munjić - danas smo se ovdje okupili, sada već na tradicionalnom kićenju jelke u organizaciji Dječjeg vrtića Botinec, a Vijeće mjesnog odbora Botinec uvelike ovu akciju podržava. Zapravo u ovo Adventsko vrijeme ovakva događanja sudobro došla i svima nam treba osimzdravlja, zajedništva i nade.

Ono što bih naglasio, ovdje smo pozvali i naše sugrađane i članova Mjesnog odbora, te umirovljenike, tako da je to odlična prigoda da se ovdje okupe i druže i naši najmlađu i najstariji sugrađani.Želja nam je svim skupa da ovakvih okupljanja i druženja u budućnosti bude što više ..