.

petak, 10. ožujka 2017.

Prvi dio - Turnir Podružnica umirovljenika Novog Zagreba - uspješno održan

Zapruđe - Dobri poznavaoci društvenih aktivnosti Podružnice umirovljenika Zapruđe, koja svojim radom i aktivnostima pripada u sami vrh Podružnica u Novom Zagrebu - između brojnik raznolikih kulturnih, društvenih i sportskih događanja, pamte sa velikim simpatijama umirovljeničke sportske susrete pod nazivom - Turnir Podružnica umirovljenika Novog Zagreba.

Ovi susreti su mudro prilagođeni dobnoj skupini naših umirovljenika i bude veliki interes, kako umirovljenika iz naselja Zapruđe, ali isto tako i i iz ostalih podružnica.




Višnja Gojković, predsjednica
Podružnice umirovljenika Zapruđe
- Evo i ove godine ponovno već tradicionalno organiziramo  - Turnir Podružnica umirovljenika Novi Zagreb.

Ovo je treća godina za redom gdje smo okupili zaista veliki broj sudionika, ali smo i prikupili dosta novih iskustava u samoj organizaciji.

Što reći o ovom turniru , koji svake godine iznova, broji sve veći broj sudionika.

Samim kategorijama igara: Belot, "Čovječe ne ljuti se", te Pikadom, turnir je zbog svoje bliskosti igrama (nema velikih fizičkih naprezanja) našim umirovljenicima izuzetno atraktivan. Već početkom godine, susrećemo se sa čestim potanjima, kada će se Turnir održati. Čula sam čak kako pojedini parovi , posebno u Beli treniraju (imaju pripreme?!) ne bili osvojili poneku od medalja, odnosno pobjedničkih pehara. Moramo priznati kako nam svima skupa takva atmosfera oko i u samom Turniru godi.

Ove godine smo, po prvi puta - ponukani višegodišnjim iskustvom - Turnir ćemo organizirali u dva ciklusa (Proljetni i Jesenji), koji će također biti podijeljeni u dva termina, tako da se više neće održava u jednom danu. 

Naime, svake godine sudjelovanjem sve većeg 
broja natjecatelja, postajalo je gotovo nemoguće održavati koncentraciju u pojedinim sportovima, od velike buke i žamora koji stvaraju ostali natjecatelji. Naime, pokazalo se kako se ne može u jednom djelu organizirati natjecanje u Pikadu, dok u drugom dijelu dvorane održava natjecanje u Belotu.

Tako smo prošle nedjelje 5. ožujka 2017. godine održali vrlo zanimljivo natjecanje u Belotu. Moramo istaknuti kako je interes za ovu igru bio zaista velik (daleko viši od našeg očekivanja). Imali smo dosta igrača i iz ostalih Podružnica umirovljenika Novi Zagreb, no na sreću naših umirovljenika , Podružnice umirovljenika Zapruđe, ovogodišnji Turnir ćemo pamtiti po odličnim rezultatima - naime - sve tri nagrade ( za prvo, drugo i treće mjesto) su ostale, zasluženim rezultatima u našem Zapruđu.

Tako su pobjednici u parovima:

1. mjesto - Antun Kundih i Željomir Vukelić

2. mjesto - Katica Kundih  Višnja Gojković

3. mjesto - Jela Marjanović i Vaso Arsenić

Ekipno (čine po tri para)

1. mjesto - Podružnica umirovljenika Zapruđe

2. mjesto - Podružnica umirovljenika Utrine

3. mjesto - Podružnica umirovljenika Zapruđe


Za kraj ovog našeg razgovora, htjela bih istaknuti, kako će se završnica ovog  - Proljetnog - Turnira podružnica umirovljenika Novog Zagreba  održati u nedjelju 19. ožujka 2017. godine , sa početkom u 10,00 sati u kategorijama : "Čovječe ne ljuti se!" i Pikadu.

Sa veseljem pozivamo sve podružnice umirovljenika i ne samo iz Novog Zagreba da uzmu učešće, jer mjesta za natjecatelje, na sreću još uvijek ima.
















Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije.

  

Nema komentara:

Objavi komentar