subota, 26. ožujka 2016.

Uskrsne delicije

Novi Zagreb -Za one kreativnije pripremili smo nekoliko recepata i za kolače u obliku pisanica.

Sa čokoladnim jajima smo gotovo svi upoznati.

Za pripremu čokoladnih jaja potrebno vam je 35 dag čokolade, 25 dag šećera, 2 žumanjka, žlica crne kave, 10 dag maslaca, 1 vanilin šećer, čokolada u prahu, čokoladne i šarene ukrasne mrvice 

Osim pisanica, za Uskrs možete pripremiti i jestiva jaja.
****** Jaja od sira :
Bijeli, mekši sir umijesi se s maslacem,  ručno se oblikuju jaja koja se zatim uvaljaju u isjeckane začine (origano, peršin, papar i papriku).
****** Čokoladna jaja:
Čokoladu otopite na laganoj pari. Odvojeno umutite žumanjke sa šećerom, te dodajte maslac, zatim kavu i čokoladu. Pustite smjesu da se ohladi. Oblikujte jaja te pospite čokoladom u prahu i ukrasite mrvicama.
****** Jaja s rumom:
Pripremite 25dag mljevenih oraha, 25 dag šećera u prahu, 3 rebra čokolade i mala čašica ruma.
Pomiješajte orahe s naribanom čokoladom, šećerom i onoliko ruma koliko je potrebno da se dobije čvrsta masa. Oblikujte jaja i pustite neka se suše na zraku.
****** Jaja od badema:
Potrebno vam je 30dag badema, 25 dag šećera, malo mlijeka i 2 rebra čokolade.
Malo popržite bademe, skinite kožicu, te kada se ohlade sameljite ih. Na štednjaku otopite šećer s malo mlijeka i dodajte bademe. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne, ali nemojte dopustiti da zavrije. Pustite da se ohladi oblikujte jaja i ukrasite ih rastopljenom čokoladom.
****** Jaja od oraha:
Potrebno vam je 25 dag mljevenih oraha, 25 dag šećera, 1 jaje, 1 čokolada, 50g badema i jedna čašica ruma.

Izribajte čokoladu i pomiješajte sa svim sastojcima. Oblikujte jaja i uvaljajte ih u šećer. Sušite na zraku.