.

nedjelja, 4. lipnja 2017.

Proslava Dana majke u Jakuševcu, u organizaciji Udruge žena Jakuševec

Jakuševec - U nedjelju (28. svibnja 2017. godine) Udruga žena Jakuševec je održala dječju zaista kreativnu i nadasve zanimljivu priredbu u čast Dana majki. Mogli bi reći kako je to bila gotovo multimedijalna priredba, gdje je bilo mnogo odlično odabranih pjesama izvrsno izvedenih kroz dječju recitaciju, zatim i vrlo zanimljivih, dojmljivih i emotivnih video prezentacija, ali i folklornih točaka, od plesa pa sve do pjevanja, starih narodnih pjesama.

Moramo priznati, kako je u ovu priredbu uloženo zaista mnogo truda, strpljenja i rada. No, kako smo na kraju vidjeli, sudeći po odazivu i po brojnosti roditelja ali i sumještana, koji su veliku dvoranu Društvenog doma u Jakuševcu - ispunili gotovo do zadnjeg mjesta - trud se itekako isplatio!

No, uz samu priredbu, trud je također uložen od strane sve te dječice i njihovih roditelja u maštovito i ukusno pečene kolače, ali i dječijih radova (čestitke, anđeleki, itd...)  koje su djeca izrađivala za vrijeme priprema za ovu zaista prekrasnu priredbu. Sve se to , po završetku priredbe prodavalo, uz simbolične cijene, a sav prihod je namijenjen daljnjem radu udruge.



Renata Bedeković, bivša predsjednica
Vijeća mjesnog odbora Ježdovec, predsjednica
 Udruge -  Eko tišina
- Zaista bih htjela, onako iz srca pohvaliti Udrugu žena Jakuševec na ovakvom angažmanu. 

Htjela bih im zahvaliti što su na ovako prekrasan način upriličile obilježavanje  - Majčinog dana u našem naselju Jakuševec.

Drago mi je , da su u Društvenom domu, darovale svim majkama u suradnji sa dječicom jednu ovakvu nezaboravnu priredbu, koja će zasigurno svima nama ostati u lijepom sjećanju.

Željela bih za kraj istaknuti, kako je program zaista bio raznovrstan i zanimljiv, te im se na tome zaista zahvaljujem i čestitam. Ponosna sam na njihov trud, uz želju da tako nastave   i dalje, kako bi mogli pokazati svi skupa - kako naše naselje na kulturnom, ali i društvenom nivou u ponekim detaljima prednjači u odnosu na druga naselja.



Marija  Ostrovec Jumec, profesorica
harmonike u  Glazbenoh školi u Velikoj Gorici
- Ovom prilikom sam se pridružila Udruzi žena Jukuševec i pomogla im priređivanju ove doista zanimljive i raznolike priredbe u čast Majčinog dana.

Moram istaknuti kako smo se svi skupa dosta trudili. Održavali smo dva puta tjedno vrlo aktivne probe. Mora istaknuti kako su djeca u svemu tome bila vesela i uživala, što je nama starijima pružalo još više motiva. Djeca su se radovala pjevanju. Učili smo i folklorne pokrete, svima je to bilo jako zanimljivo.

Iskreno mislim kako smo uz uporan trud i zanimljiv rad i trud, uspjeli uraditi lijep nastup, što je u ostalom potvrdio i gromoglasan pljesak svih prisutnih po završetku programa.  



Jasenka Glavić, predsjednica
Udruge žena Jakuševec
-  Danas smo se okupili povodom obilježavanja - Majčinog dana. Ovdje želim istaknuti kako znamo kako se on obilježava drugog tjedna u mjesecu svibnju, no zbog različitih obaveza sa kojima smo bili  suočeni, nismo bili u mogućnosti, upravo na taj dan organizirati ovu svečanost.

Željela bih se osvrnuti, kako je naša priredba nastajala u nekoliko etapa. Bilo je predivno. U ostalom, bili ste u prilici, baš kao i ostala publika vidjeti slikokaz kako je  nastajala priredba.

Moram se zahvaliti svim roditeljima, koji su nesebično podržavali svoju djecu u svemu vezanom za ovu priredbu.

 Dakle, imali smo i zbor i folklor, kreativne radionice i imali smo dramsku skupinu.

Iskreno se nadam, baš kao i ostali sudionici i svi oni koji su sudjelovali u organizaciji ove priredbe, kako će ona postati tradicija i da ćemo se slijedeću godinu ponovo, iznova okupiti ovdje u drugi vikend u svibnju u još većem broju.

Ovo je samo jedna od naših aktivnosti. Mi imamo zaista cijeli niz aktivnost. Između svih, izdvojila bih volonterski rad, tu je također rad - tradicijske kulture. Spomenula bih i radionice u kojima radimo sa djecom  itd...

Za kraj bih istaknula onu staru narodnu poslovicu - Na mladima svijet ostaje! Stoga i mi svojim primjerom moramo pokazati da nam je iznimno stalo do naše djece i poticati ih da se i dalje kreativno izražavaju i stvaraju.



Jadranka Lajtman, , član
Udruge žena Jakuševec
- Sudjelovala sam svojim iskustvom u stvaranju ove zaista raznolike predstave. Uradili smo zaista široku lepezu, raznolikih  stilova, uglavnom usmjerenih na oslobađenje emocija, djece prema majkama.

U predstavu su bila uključene djeca od dvije do četrnaest godina, što nas nije ometalo, kako bi uradili svi skupa veliku stvar, ne samo za našu zajednicu, već smo osvijestili, kako majke nisu samo u Jakuševcu, nego su majke u cijelom svijetu.No, želja nam je bila, također osvijestiti majke svakog trenutka života, provedenog sa svojom djecom. Htjeli smo skrenuti pozornost da one iskoriste svaki zajednički trenutak da ih pobodre, više grle, da ih češće pohvale.



Božica Bućarić, predsjednica
Udruge umirovljenika Jakuševec / Hrelić
- Moram istaknuti radost svih naših umirovljenika, koju je izazvao poziv na ovu zaista prelijepu i emotivno snažnu predstavu.

Prekrasno je bilo vidjeti sav taj trud i žar kako bi se svima nama prisutnima pokazala ta velika, velika ljubav prema majci. Program ovog nastupa je bio raznolik i iskreno mislim kako je zadovoljio ukus svih, pa i onih koji su malo izbirljiviji.

Željela bih pohvaliti rad Udruge Žena Jakuševca, jer sve većim nizom svojih aktivnosti polako ali snažno mijenjaju - na bolje - kako društveni ali i kulturni život našeg naselja Jakuševec.

No, ovom bih prilikom također pohvalila od srca - prije svega djecu, sudionike ove prekrasne priredbe, u čast Dana majke - koja su se zaista trudili i svojim radom svakako uveličali taj veliki dan. Ali isto tako bih pohvalila i sve roditelje koji su bodrili svoju djecu u nastajanju ove priredbe, također svojim trudom i upornošću.

Još jedanputa, veliko hvala na pozivu u ime svih umirovljenika Udeuge umirovljenika Jakuševec / Hrelić  mnogo uspjeha u daljnjem radu, kako vi ova priredba, svake hvale vrijedna postala, tradicija našeg naselja.





Ivana Bedeković, majka kćeri Marte,
koja je uspješno  sudjelovala u predstavi
- Moram istaknnuti, a sasvim sam sigurna kako će se i drugi roditelji sa mnom složiti, kako je ova predstava zaista uspješna. Po prvi puta smo vidjeli cjeloviti predstavu u kostimima, tako da sam ostala iznenađena, kako raznolikošću predstave, ali isto tako snažnom emocijom koja je dominirala cijelo vrijeme - emocijom ljubavi prema majci.

moram priznati, kako sam ponosna prije svega na sve sudionike i organizatore ove predstave ali i na svoju kćerkicu Martu.

Voljela bih da se ovakve aktivnosti u našem naselju nastave i dalje u organizaciju Udruge žena Jakuševec.





Mirjana Vrban, majka Gabrijele Marije i Dire,
koje su sudjelovale u predstavi
-  Moram istaknuti kako nam je bilo zadovoljstvo sudjelovati u priredbi, koju je organizirala Udruga žena Jakuševec.

Zaista nam je drago što se djeca i na ovaj način, kvalitetno druže i što sudjeluju u raznolikim društvenim akcijama.

Ova predstava baš nije tipična. Kako ste vidjeli i sami, ova predstava je vila doista kreativna. Bilo je ovdje i recitacija, plesa, folklora, pjevanja i sve je to "umotano" u mnogo emocija, što je na kraju izazvalo veliki pljesak svih prisutnih.

Iskreno se nadam, a sasvim sam sigurna kako dijelim stav i mišljenje i drugih roditelja da ovakvu priredbu treba nastaviti priređivati i slijedećih godina, kako bi naša djeca imala priliku svoju kreativnost iskazati i na ovaj način.

Svaka čast na odličnoj organizaciji i nadam se kako ćemo se ponovno vidjeti ovdje već slijedeće godine.