.

petak, 16. lipnja 2017.

Pozivamo vas na Parznionicu

Remetinečki Gaj - Baš kao i mnogo godina do sada, djelatnici Centra za kulturu Novi Zagreb, čestitaju svim školarcima, uspješan završetak školske godine.

No, također već tradicionalno organiziraju dnevna druženja, pod nazivom - Praznionica, kako  svim dječacima i djevojčicama osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrata prikratili i uljepšali ovaj dio ljetnog raspusta, nakon kojega većine sa svojim obiteljima odlaze na more. 

Kako bi doznali što detaljniji sadržaj ovogodišnje Praznionice, porazgovarali smo sa G. Gordanom Deriš, stručnom suradnicom i koordinatoricom programa za djecu i mladež.



Gordana Deriš, stručna suradnica i
koordinatorica programa za djecu i mladež
- I ove godine sa velikim ponosom pozivamo sve zainteresirane školarce da  iskoriste  organizirano druženje u igri, zabavi i različitim radionicama u društvu svojih vršnjaka, a pod stručnim vodstvom Centra za kulturu Novi Zagreb.

Naime svakog dana od 19. lipnja do 8. srpnja 2017. godine (od ponedjeljka do subote) organizirani su raznoliki programi, koji sadrža radionice, igre i druženja u razdoblju od 10,00 sati pa do 14,00 sati.

Ovogodišnja novost u našem programu je- Praznionica. Naime praznimo se od onoga svega, što nam je školska godina priuštila. Ove godine "prazniti" ćemo se malo u prirodi, na zelenim površinama uz našu zgradu - Centra za kulturu Novi Zagreb.

Između ostaloga, organizirati ćemo radionice - starih igara, kao što su : "Lanca probijanca", "Stare košare", itd... Neke stare igre ćemo pokušati naučiti nove generacije današnje djece.

Također ćemo se potruditi izraditi od recikliranoga materijala, velike društvene igre - "Čovječe ne ljuti se"  od starih boca, pa kuglanu.... Raditi ćemo i zmajeve od starih vrećica. Imati ćemo trening u vrtnji Hula Hopa i natjecanje u vrtnji Hula Hopa. Raditi ćemo od starih boca - puhalice - za balone od sapunice. Raditi ćemo balone od sapunice.

Igrati ćemo baš kako i do sada svake godine , rekreativno Ping pong.

Naravno, imamo mogućnost razmijeniti sva iskustva, prijeđenih nivoa u Play stationu u društvu svojih vršnjaka. Naravno kako nam ostaje i mogućnost igranja i ostalih društvenih igara, od onih najstarijih do nekih novih, kao - Igre života, Cludo, Pictionary, itd..

Očekujemo vas sa velikim nestrpljenjem!