.

utorak, 10. svibnja 2016.

Prekrasan koncert Kulturno umjetničkog društva Kraluš iz Stupnika, posvećen Branki Dobrilo

Travno - Subotnji koncert izvrsno izveden i nabijen snažnim emocijama Kulturno umjetničkog društva Kraluš iz Supnika, održao se u Kulturnom centru Travno u čast nedavno preminule članice i dopredsijednice gđe. Branke Dobrilo.

gđa. Branka Dobrilo je svojim iznimnim zalaganjem i doprinosima od samoga osnivanja društva na bezbroj načina doprinijela njegovom razvoju i radu, te su joj se članovi društva na ovaj poseban način još jednom zahvalili na svemu.



Kulturno umjetničko društvo Kraluš, iz Stupnika radi od 1981. godine na promicanju folklorne baštine i kulture. U društvu je okupljeno više od  100 članova u četiri plesne i dvije tamburaške skupine. Uz stručne voditelje i izvođenje koreografija iz mnogobrojnih slikovitih prijedjela naše predivne Hrvatske, ostvarili su do sada brojne zapažene rezultate.

Sudjelovali su na oko 400 nastupa. od čega više od 25 samostalnih koncerata i 20 smotri.Nastupali su tako u mnogim mjestima Hrvatske, a isto tako i u inozemstvu: Italija (4x) Belgija, Poljskoj (2x), Mađarskoj (2x), Bugarskoj, Bosni i Hercegovini (2x), Turskoj, Slovačkoj, Češkoj, Rumunjskoj, Makedoniji (2x) i Kanadi itd..


Društvo iz godine u godinu prima nove članove, obogaćuje repertoar novim koreografijama za sve skupine te obnavlja bogati fundus nošnji, istrumenata i ostale opreme. Nastojeći tako podići kvalitetu i atraktivnost svojih izvedbi.Sve to, kao i ostala folklorna društva, čini sa ciljem druženja i očuvanja hrvatske tradicije i narodne baštine.



Moramo priznati, kako nas je obradovala izuzetna publika koja je prostor u Kulturnom centru Travno, ispunila do posljednjeg mjesta (zaista se tražilo i mjesto više!). Pažljivo prateći program i pritom opušteno uživajući u glazbi ali i vrlo često i u zaista virtualnim izvedbama koreografija često je nagrađivala članove kulturno umjetničkog društva Kraluš, dugačkim ritmičkim plesom, koji je još više ovaj cjelovečernji koncert činio opojnijim!




g. Vilim Novinc, predsjednik
Kulturno umjetničkog društva Kraluš
Stupnik.
- Večeras smo u kulturnom centru Travno održan cjelovečernji koncert, na kojem je prigodno izrazili i pijetet našoj dugogodišnjoj članici, od samog osnutka i dopredsjednici Branki Dobrilo, koja nas je nažalost napustila zbog prerane smrti. 

Ovaj koncert je održan također i pred žirijem za kvalifikacija na Županijsku smotru koreografiranog folklora.

Kako ste i sami imali priliku vidjeti, uspješno je izvedeno 13. koreografija. U koncertu je sudjelovalo više od 100. članova našeg društva, podijeljenih u 6. skupina. Naime, nstupile su 4. plesne i 2.  tamburaške skupine

Moram priznati, kako sam kako predsjednik društva iznimno ponosan onim što smo večeras pokazali, našoj dragoj publici, a da smo to doista odlično uradili, dokazuje i njihov pljeska, koji se često lomio cijelom dvoranom.

Na, kraju bih također zahvalio i Kulturnom centru Travno, na izuzetnim, susretljivom i dragom tradicionalno višegodišnjem gostoprimstvu, sa tim sto bih istaknuo odličnu organizaciju ovog a,i i ostalih naših koncerata.

Također se zahvaljujem Općini Stupnik, bez koje svega ovoga gotovo ne bi ni bilo.

Naravno, zahvale našim vrijednim voditeljima, ali i svim članovima Kulturno umjetničkog društva - Kraluš.





"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!

























1 komentar:

  1. Uživala sam iako sa tugom u srcu, amaterizam i ljubav prema baštini, koliko djece i mladih , to obećava
    Čestitam !

    OdgovoriIzbriši