.

četvrtak, 29. listopada 2015.

Posteljina od svile

Trebate promjenu u krevetu? Ne, ne govorimo o promjeni partnera ili vrućim igricama već o svilenoj posteljini. Iako vas senzualan materijal i svojevrsni dokaz luksuza možda potakne da promijenite još nešto u krevetu osim posteljine. Psiholozi se slažu kako je svila psihološki afrodizijak.
Zašto svila? Osim što je toliko seksi i odiše luksuzom te nježno dodiruje vašu kožu, svila može poboljšati vaše zdravlje. Uz svilu sami sebi darujete najzdraviji san. Svila je hipoalergena pa je stoga idealna za ljude koji pate od astme, alergija  ili problema sa sinusima. Savršena je za osjetljivu kožu jer  je prirodan materijal koji koži omogućuje da diše, a time ubija grinje koje se hrane mrtvim stanicama kože i vole vlažna mjesta.
Svila ima najmanju gustoću tekstila pa stoga može upiti veću količinu znoja i olakšati disanje kože u ljetnim mjesecima. Zimi pak djeluje kao termostat i po potrebi propušta vlagu i višak topline.
Dužina vlakana daje svili sjaj i iznimno glatku površinu koja ne može naštetiti koži. Njeguje kožu sklonu alergijskom osipu, psorijazi, herpesu zosteru,  čuva osjetljivu kožu nakon kemoterapije ili operacija sa šavovima, opeklina, a kod vaskularnih poremećaja i artritisa ugodna je jer njena težina ne stvara nelagodu.
Svila ne zadržava vlagu te je zato pogodnija od pamuka kod akni na tijelu, lagane inkontinencije, noćnog znojenja ili jačeg znojenja uslijed menopauze.
Svilu je potrebno redovito prozračivati, posebno kada primjetite da je postala teža ili je izgubila sposobnost zadržavanja topline ili mekoću, što se događa kad upije veliku količinu vlage iz tijela. Svila se može prati u perilici rublja no preporuča se hladna voda uz blaga sredstva za pranje namijenjena pranju svile.
Posteljinu treba sušiti na otvorenom i prozračnom mjestu bez izravne sunčeve svijetlosti.  Nakon ručnog pranja svila se ne smije cijediti ručno već se mora ocijediti prirodno. Prilikom ispiranja svile ručno, u vodu se može dodati nekoliko žlica vinskog octa. Mrlje? Mrlje se uklanjaju sredstvom za uklanjanje mrlja sa svile bez izbjeljivača.
Svila predstavlja svojevrstan luksuz no visoka cijena vrlo brzo će se isplatiti ili radi poboljšanja zdravlja ili tek ugodnog osjećaja na koži koji vam pruža bolji san. Pripazite da svila ne bude pomješana s pamukom jer tada gubi svoje prednosti, a vi gubite luksuz koji ste zaslužili.

Budite sigurni da će uz svilenu posteljinu krevet postati vaše omiljeno mjesto, bez obzira dijelite li ga s partnerom ili u njemu uživate sami.

Nema komentara:

Objavi komentar